صدور کارت خودرو در ایران چه مراحلی دارد؟

صدور کارت خودرو در ایران چه مراحلی دارد؟

C:\Users\7\Desktop\مدارک-خودرو.jpg

احتمالا حتی اگر خودتان مالک یک خودرو نباشید کارت خودرو اتومبیل دیده باشید. این کارت هویت خودرو را نشان داده و وجود آن در ماشین اجباری است، به نحویکه پیشنهاد می کنیم بدون این کارت اتومبیل خود را از منزل بیرون نبرید. کافیست تنها یکبار با یک پلیس رو در رو شده و به دلیل به همراه نداشتن کارت خودرو اتومبلتان را توقیف کند تا اهمیتش را دریابید. حتما با تحویل خودرو خود کارت شناسایی آن را نیز درخواست کرده تا در زمانی کوتاه به آدرس شما صادر شود و با خیال راحت از خودرو خود استفاده کنید. در این مطلب قصد داریم تا با مراحل صدور کارت خودرو بیشتر آشنا شویم. همراه ما بمانید.

کارت خودرو چیست؟

اطلاعاتی مانند مانند: شماره پلاک، نوع و مدل و سال ساخت خودرو، رنگ خودرو، شماره VIN، ویژگی‌های فنی خودرو، ظرفیت آن، شماره موتور و شاسی خودرو و حتی ویژگی‌های مالک آن مانند نام و نام خانوادگی، نام پدر و کدپستی در این کارت ثبت می‌شود.

فرض کنید این کارت را به همراه نداشته و در مسافرت به سر می برید که در شهری دور از محل سکونت خود با پلیس روبه رو شده و با متخلف شناخته شدنتان کارت خودرو را از شما درخواست کنند. در این شرایط به احتمال قطع به یقین خودرو متوقف و سرنشینان پیاده و آن را به گاراژ منتقل می کنند. هیچ چیز بدتر از این نخواهد شد! شاید با وجود کارت خودرو و گواهینامه تنها جریمه شده و قادر به ادامه مسیر باشید؛ درحالیکه اگر این دو مورد را با خود به همراه نداشته باشید به احتمال خیلی زیاد خودرو متوقف شده و دردسرهای بعد از آن را باید تحمل کنید.

اما مراحل و اقداماتی تا صدور کامل کارت خودرو جریان دارند که به ترتیب زیر بوده و شامل این بخش ها هستند:

الف) دوره زمانی صدور کارت

C:\Users\7\Desktop\13-4.jpg

از زمان درخواست تا صدور کارت مدت زمانی می‌گذرد که دوره زمانی صدور کارت نامیده می‌شود. به عقده بسیاری از افرادیکه به تازگی خودروی جدیدی را دریافت کرده‌اند هیچ چیز بدتر از طولانی شدن بازه زمانی صدور کارت نیست. بسیاری از کسانیکه تجربه درخواست کارت خودرو را دارند این مرحله را طاقت‌فرساترین بخش صدور کارت می‌دانند. به طور طبیعی و قانونی صدور کارت باید ده روز طول بکشد، درحالیکه ممکن است بنا به انواع دلایل این زمان به بیش از دو ماه نیز برسد.

ب) پیگیری کارت خودرو

از جمله اصلی‌ترین اقدامات جهت دریافت هر چه سریع‌تر کارت خودرو، پیگیری آن است. در صورت عدم دریافت کارت در حالیکه مدت زمان زیادی از درخواست آن گذشته و هنوز خبری از کارت نشده باشد، اولین قدم سر زدن به سایت اداره پست است. این کارت نیز مانند گواهینامه و سایر کارت‌ها توسط پست ارسال شده و به تایید و اصلاح داده‌های پلیس راهور نیز نیاز دارد. در زمان وارد کردن اطلاعات خود در فرم‌های مورد نظر پست و پلیس حتما مطمئن شوید که آدرس محل سکونت خود را درست وارد کرده و مشکلی از این بابت وجود ندارد؛ چراکه موارد زیادی مبنی بر عدم وارد نمودن دقیق اطلاعات افراد وجود داشته و آن را دال بر عدم صدور کارت دانسته‌اند.

اولین کار جهت پیگیری کارت، وارد شدن به سایت اداره پست است. در صفحه اصلی اداره پست قسمتی تحت عنوان خدمات الکترونیک وجود دارد که با کلیک بر آن چند آیکون نشان داده می‌شود و از این بین باید آیکون رهگیری مرسولات سازمانی را انتخاب کنید. در مرحله بعد از میان چند گزینه کارت خودرو را انتخاب نموده و در آخرین بخش از این قسمت باید شماره پلاک خودرو و کد امنیتی آن را وارد نموده تا از روند ارسال کارت خود مطلع شوید.

پ) پیگیری تلفنی کارت خودرو

در صورتیکه بنا به هردلیلی قادر به استفاده از سایت اداره پست را نیستید توسط تماس با شماره 84470000-021 می‌توان سوالات خود را پرسید و از راهنمایی آن‌ها استفاده کرد.

ت) استفاده از پیامک

C:\Users\7\Desktop\sms-problem-fix.png

پلیس و حتی اداره پست راهی مبنی بر استفاده از استفاده از پیامک جهت پیگیری صدور کارت اعلام نکرده و نمی‌توان از این طریق اقدامی کرد.

ج) استفاده از کدهای مجازی

کدهای دستوری که این روزها در فضای مجازی و به کمک موبایل کاربرد زیادی دارند یکی از راه‌های دریافت هر گونه اطلاع از سازمان‌های مختلف است. اغلب هر سازمان از کد دستوری که ویژه خود است استفاده می‌کند که پلیس +10 از کد دستوری (*110#) استفاده می‌کند.

جمع بندی

تمام کسانی که مالک خودرو هستند از اهمیت کارت خودرو مطلع بوده و می‌دانند که به همراه داشتن این کارت برای پلیس چقدر اهمیت دارد. کارت شناسایی خودرو نقش شناسنامه آن را داشته که داشتنش برای هر فرد مالک خودرو لازم و واجب است. اما اغلب مراحل صدور این کارت کمی دردسرساز شده و زمان زیادی می‌خواهد. در صورتیکه با دریافت کارت دچار مشکل شدید توسط یکی از مراحل ذکر شده می‌توان از نحوه صدور آن مطلع شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *