درمان حسادت و افزایش عشق و علاقه با کمک ناخودآگاه
درمان حسادت و افزایش عشق و علاقه با کمک ناخودآگاه
برای این که راه درمان حسادت و افزایش عشق و علاقه با کمک ناخودآگاه را بدانید نیاز است تا پایان این مطلب با ما همراهی کنید، ما در این مطلب بیشتر به حسادت از نظر روانشناختی می پردازیم و ارتباط آن را در زندگی انسان ها شرح خواهیم داد.
تعریف واژه حسادت
حسادت بصورت ساده آرزویی است که ما طبق این آرزو خواستار این هستیم که دیگران به هیچ عنوان هیچ گونه تجربه ی خوشایند و دلخواه و مورد علاقه ی خودشان را در هر بعدی از زندگی خود چه از نظر مالی، رفاهی ، شرایط و فرصت ها و حتی مورد توجه قرار گرفتن توسط دیگران تجربه نکنند.
طبق تعاریف روانشناسی حسادت واکنشی هیجانی دانسته شده که از سن دو سالگی در وجود انسان جریان یافته و تا سنین بالای رشد انسان نیز امکان ادامه یافتن دارد.
شکل گیری و واکنش های حسادت گونه کودکان در سنین کودکی کاملا نا آگاهانه انجام می گیرند و با بزرگ شدن کودک و رشد عقلانی اش حسادت کردن در آن ها آگاهانه تر و با اختیار تر صورت می گیرد.
چند نمونه تاریخی حسادت
چند نمونه ی تاریخی از حسادت داستان برادران حضرت یوسف (ع)، حسادت پسر نوح (ع) و همچنین حسادت قابیل به برادرش هابیل که قربانی او به درگاه خداوند پذیرفته شده بود و به گفته ی قرآن کریم باعث اولین قتل بر روی کره ی زمین شد را می توان نام برد.
ریشه خانوادگی حسادت در خانواده
طبق نظر روانشناسان حسادت ریشه ای ژنتیکی ندارد و می تواند از طریق خانواده و محیط به فرزندان بصورت ناخودآگاه آموخته شود و انتقال یابد، مثلا خانواده ها با قیاس کردن خودشان با خانواده ای دیگر، مقایسه فرزندانشان با افراد دیگر، مقایسه ثروت و دارایی های خودشان و همچنین شرایط و امکانات دیگرشان با خانواده های دیگر و یا سایر اشخاص دیگر جامعه می توانند نقش مهم و محوری خود را در آموختن حسادت به عنوان یک صفت رذیله به فرزندان انتقال دهند.
تاثیر گذاری جنسیتی حسادت در انسان ها
بر اساس پژوهش های مختلف دختران به دلیل جریان داشتن موجی از عواطف و احساسات در وجودشان نسبت به پسران بیشتر دچار حسادت می شوند و حسود بار می آیند.
ریشه های متنوع شکل گیری حسادت در وجود انسان
روانشناسان ریشه های بسیار متنوعی را برای شکل گیری حسادت در وجود انسان تعریف کرده اند که عبارتند از ریشه های تربیت خانوادگی، تربیت از طریق محیط و اجتماع، بدبینی و کج بینی فرد نسبت به بخشش و عدل خداوند متعال در توزیع عادلانه نعمت ها، و همچنین کمبود عزت نفس و … دانسته اند.
مذمت شدن حسادت از دیدگاه های مختلف
طبق تحقیقات مختلف حسادت نه از نظر دینی و مذهبی پسندیده است و نه از نظر اجتماعی و روانشناختی در فرهنگ های مختلف کشورهای گوناگون، چون صفتی ناپسند می باشد که فقط باعث ایجاد کینه و دلخوری، باعث بدبینی، باعث تهمت و ایجاد فسادهای اخلاقی دیگر در وجود شخص حسود می شود.
جالب است که بدانید طبق تحقیقاتی که در سال 2017 در میان 4 کشور آمریکا، تایلند، هند و ایرلند انجام گرفت، مشخص شد که تعداد مردان حسود در این چهار کشور بیشتر از سایر کشورهای دیگر هستند؛ موضوع حسادت به گونه ای است که حتی در فیلم های عاشقانه نیز از آن به گستردگی در سراسر دنیا یاد شده است.
ارتباط حسادت و خوش شانسی
یکی دیگر از موضوعاتی که در بحث درمان حسادت لازم است بدانید این است که، حسادت طیف وسیع و گسترده ای دارد و معمولا به شکل های مختلف و در قالب رفتارهای ناپسند دیگر در افراد بروز پیدا می کند.
مثلا ممکن است شنیده باشید در فرهنگ ما افرادی هستند که می گویند فلانی خیلی خوش شانس بوده که فلان شوهر گیرش آمده است ، یا فلان کار یا فلان سرمایه بدستش رسیده و ثروتمند شده و یا در فلان قرعه کشی برنده شده است؛ یا انواع و اقسام این نوع دیدگاه ها که بسیار هم زیاد هستند و افراد رفتار حسادت آمیز خودشان را این گونه در قالب چنین صحبت هایی نشان می دهند.
در این جا بد نیست اشاره کنیم که اصلا خوش شانسی چیست؟ چیزی که در ذهن عموم مردم وجود دارد این می باشد که خوش شانسی کاملا امری تصادفی و خارج از اراده ی افراد می باشد که در جریان زندگی افراد اتفاق می افتد؛ اما طبق نظریاتی که در فیزیک کوانتوم وجود دارد تمامی اتفاقات زندگی ما سرچشمه ای از افکار و فرکانس هایی دارند که از ذهنمان به کائنات خداوند ساطع می کنیم و با احساسات خودمان در زندگی روزمره به این افکار یا فرکانس ها قدرت و اثر بخشی فراوان می بخشیم.
یعنی به عبارتی اتفاقات و و رویدادهایی که ما به عنوان خوش شانسی یا بدشانسی یاد می کنیم ریشه در باورها و افکاری دارند که افراد بصورت ناخودآگاه از ذهن ناخودآگاه خودشان به جهان ارسال می کنند و جهان کائنات هم در قالب رویدادهایی خوش یا ناخوش پاسخ این افکار و باورهایشان را می دهد.
درمان حسادت برای افزایش عشق و علاقه
یکی از مواردی که در زندگی مشترک زوجین باعث برانگیخته شدن حس حسادت خانم ها می شود این است که حس کنند همسرشان به آن ها از نظر عاطفی خیانت می کند،فقط کافی است که چنین حسی
در زنان بوجود بیاید تا نتیجه معکوسش را در افزایش عشق و علاقه زوجین سریعا نشان دهد.
همچنین موضوع جالب دیگر این است که مردان نسبت به حس خیانت فیزیکی همسرشان این واکنش حسادت گونه را از خودشان بیشتر بروز می دهند، چون همسرشان را دوست دارند و خیانت کردن در زندگی زناشویی هم در هیچ فرهنگی مقبولیت ندارد و باعث نابودی و کینه در زندگی مشترک و از هم پاشیدگی زندگی زناشویی خواهد شد.
با توجه به مطالب بالا ما در این جا نیاز داریم تا آن نوع از حسادتی که بیمارگونه و وسواس گونه است را ریشه هایش را شناسایی کنیم، تا علاوه بر از بین بردن تاثیرات مخرب آن در زندگی عادی افراد، باعث به جریان در آوردن موجی از احساس عشق و علاقه ی فراوان در زندگی مشترک زوجین شویم.
برای این که به درمان حسادت بپردازیم راهکارهای بسیار فراوان و بسیار متنوعی چه از نظر دینی و چه از نظر روانشناختی به افراد توصیه شده است که ما در این بحث فقط به ذکر چند راهکار کاربردی و موثر در این جا بسنده می کنیم.
افزایش عزت نفس برای از بین بردن حسادت
یکی از مهمترین مواردی که افراد در صورت کمبود و یا نداشتن آن در شخصیت خود ممکن است دچار حسادت به افراد دیگر شوند نداشتن عزت نفس است؛ مثلا ممکن است شما به داشتن خانه یا اتومبیل همسایه خودتان حسادت کنید، چون که شما خودتان را فاقد قدرت اقتصادی برای خریدن آن ماشین یا منزل مورد نظر می دانید؛ در نتیجه ممکن است در وجودتان احساس بی ارزش بودن کنید.
داشتن عزت نفس به ما کمک می کند تا در هر شرایطی با دیدی مثبت و واقع بینانه خودمان را ارزیابی کنیم و عزیز و محترم بدانیم و دست از واکنش هایی مانند حسادت ورزیدن به افراد دیگر برداریم.
شکرگزار بودن
چیزی که در وجود اکثریت افراد حسود مشاهده می شود این است که به عدالت خداوند و دانایی خداوند به نحوی شک می کنند و اکثریت آن ها از این که فلان شرایط یا امکانات ایده آل را ندارند گله مند هستند و ناسپاس هستند.
برای این که به درمان حسادت بپردازیم نیاز است که یکایک نعمت های ریز و درشت خداوند را در ابعاد مختلف زندگی خودمان برسی کنیم و به سپاس گزاری آن ها بپردازیم، پیش شرط سپاس گزار بودن این است که با دیدی کاملا درست و زیبا و موشکافانه نسبت به نعمات خداوند بنگریم.
افزایش اعتماد به نفس
یکی دیگر از مواردی که باعث شکل گیری خصوصیت بسیار بد حسادت در افراد می شود نداشتن و یا کمبود اعتماد به نفس است، این که ما مثلا به خانه، ماشین، پول و ثروت، موقعیت و هر مورد دیگری به دیگران حسادت می ورزیم، نشان از این دارد که من انسان ضعیفی هستم و به هیچ عنوان توانایی رسیدن به شرایط ایده آل شما را ندارم که نشان از نداشتن اعتماد به نفس در افراد می باشد؛ راهکار بعدی ما برای درمان حسادت تقویت خود باوری و افزایش اعتماد به نفس در افراد می باشد.
جلوگیری از ورود ورودی های منفی به ذهن
حسادت ورزیدن به دیگران نشانه ی بارزی از این مسئله دارد که ما در ابتدا اجازه ی ورود پیدا کردن افکار منفی را در مورد فلان شخصیت که به او حسادت می ورزیم به ذهنمان داده ایم؛ و همچنین اجازه داده ایم ابتدا یک فکر و دید منفی وارد ذهنمان شود و بعد بصورت های مختلف بر اثر ضعف شخصیتی که در خودمان داریم مدام این فکر یا ورودی های منفی را در ذهنمان بزرگ و بزرگ تر کرده ایم.
پس راهکار مهم بعدی برای درمان حسادت در افراد این است که سعی کنند ذهن خودشان را با توجه به نکات مثبت زندگی افراد با ورودی های مثبت پر کنند تا اجازه ی ورود چنین افکار بدی در وجود خود نشوند.
درمان کردن مشکل خودخواهی و غرور کاذب
مورد دیگری که در افراد حسود مشاهده می شود این است که ریشه هایی از خود خواهی و انحصار طلبی محض در آن ها دیده می شود، اشخاص حسود می گویند فقط من باید فلان موقعیت ، فلان شغل، فلان مقدار ثروت، فلان عشق و شرایط عاشقانه و … را داشته باشم.
راهکار بعدی ما برای افراد حسود این است که خود خواهی های خودشان را درمان کنند و توجه کنند که داشتن و تجربه کردن نعمات مختلف توسط دیگران از نعمات بی شمار و وسیع خداوند کم نمی کند؛ در این جهان برای همه ی انسان فرصت ها و موقعیت ها و شرایط لذت بخش به میزان فراوان وجود دارد.
تمرکز بر ویژگی های مثبت افراد در زندگی مشترک و زندگی عادی
موردی که برای درمان حسادت و افزایش عشق و علاقه با کمک ناخودآگاه کمک حال همه ی افراد علی الخصوص زوجین عزیز نیز می شود، توجه به نکات و ویژگی های مثبت در افراد می باشد.
چرا ما فکر می کنیم اگر کسی مورد توجه دیگران باشد چیزی از ما کاسته می شود؟ چرا ما فکر می کنیم اگر کسی فلان مقدار ثروت پاک و حلال را داشته باشد و لذت ببرد چیزی از وجود ما و یا دارایی های ما کم خواهد شد؟ چرا فکر می کنیم که فقط ما باید همسر خوب و مورد پسند خودمان را داشته باشیم و بقیه افراد باید از این حق محروم باشند؟ چرا فکر می کنیم در تمام دنیا فقط ما باید شاغل در شغلی که علاقه مند به آن هستیم باشیم و دیگران نباید چنین حقی داشته باشند؟
راهکار دیگر ما برای درمان حسادت این است که توجه کنیم فرصت ها و امکانات خداوند در دنیا برای همه ی افراد به میزان مورد نیاز و فراوان وجود دارد؛ این ما هستیم که فکر می کنیم نقصان یا کمبودی در این دنیا وجود دارد و به عدالت و قدرت خداوند بی توجه هستیم.
اصلاح محتویات ذهن ناخودآگاه
آخرین مورد برای درمان حسادت اصلاح محتویات ذهن ناخودآگاه ما می باشد، تمامی مواردی که در بالا نیز به آن ها اشاره نمودیم، ریشه در باورهای ذهن ناخودآگاه ما دارند که باعث می شوند باورهایی مخرب در مورد افراد، شرایط، امکانات و قدرت خداوند در ذهنمان تشکیل دهیم.
روشی قدرتمند که طی سال های گذشته مورد آزمونی جدی قرار گرفته است و در ابعاد مختلف از جمله زیبایی، بهبود شخصیت، مساعد کردن حالات روانی، بهبود بیماری ها، بهبود روابط عاشقانه و همچنین قدرت های متافیزیکی و موارد دیگر کاربرد دارد، استفاده از قدرت برنامه ریزی مجدد ضمیر ناخودآگاه می باشد که توسط فایل های قدرتمند سابلیمینال این مهم انجام می گیرد.
به نظر شما راه های دیگه برای درمان حسادت و افزایش عشق و علاقه چی میتونه باشه ؟ لطفا تمامی نظرات خودتون رو در پایین همین مطلب برای استفاده ی ما و سایر بازدید کنندگان ارسال بفرمایید با سپاس.
با همکاری : سابلیمیران مرجع آلبوم های برنامه ریزی ناخودآگاه – سابلیمینال و بیوکنزی