خواص آلو در طب سنتی برای لاغری و مضرات آن

خواص آلو

خواص آلو در طب سنتی برای لاغری و مضرات آن

خواص آلو در طب سنتی برای لاغری و مضرات آن همگی در سایت چوقای سیاه . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.

آلو میوه‌ای خوشمزه و پرطرفدار است که در رنگ‌ها و اندازه‌های مختلف وجود دارد. این میوه شیرین و آبدار، بومی مناطق غربی آسیا و اروپا است و از دیرباز در سبد غذایی انسان‌ها جای داشته است. آلو منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها است و به همین دلیل خواص بی‌شماری برای سلامتی دارد. از آلو به صورت تازه، خشک، کمپوت، مربا و لواشک استفاده می‌شود و در تهیه انواع دسرها، غذاها و نوشیدنی‌ها نیز کاربرد دارد. آلو درخت آن در بیشتر مناطق ایران کشت می‌شود و انواع مختلفی مانند آلو سیاه، آلو زرد، آلو قرمز، آلو بخارا و گوجه سبز دارد. این میوه علاوه بر طعم دلچسب، به دلیل خواص فراوان برای سلامتی نیز مورد توجه است.

خواص آلو در طب سنتی

در طب سنتی، آلو طبع سرد و تر دارد و برای درمان بیماری‌های مختلفی تجویز می‌شود. از جمله خواص آلو در طب سنتی می‌توان به درمان یبوست، رفع تشنگی، تقویت معده، کاهش تب، درمان بیماری‌های کبدی، پاکسازی خون، بهبود سوء هاضمه و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. همچنین آلو به دلیل داشتن ویتامین A برای بهبود بینایی و به دلیل آنتی‌اکسیدان‌ها برای پیشگیری از سرطان مفید است. در طب سنتی از تمام اجزای درخت آلو از جمله میوه، برگ، شکوفه و ریشه برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود.

خواص آلو برای یبوست

یبوست یکی از مشکلات گوارشی شایع است که به دلیل حرکت کند مواد غذایی در روده ایجاد می‌شود. آلو به دلیل داشتن فیبر بالا و سوربیتول، یک ملین طبیعی محسوب می‌شود و به رفع یبوست کمک می‌کند. فیبر موجود در آلو باعث افزایش حجم مدفوع و تحریک حرکات روده می‌شود. سوربیتول نیز یک نوع قند الکلی است که آب را به داخل روده می‌کشد و باعث نرم شدن مدفوع می‌شود. مصرف روزانه چند عدد آلو یا نوشیدن آب آلو می‌تواند به درمان یبوست کمک کند.

خواص آلو برای لاغری

آلو میوه‌ای کم کالری و سرشار از فیبر است و به همین دلیل می‌تواند به کاهش وزن و لاغری کمک کند. فیبر موجود در آلو باعث ایجاد احساس سیری و کاهش اشتها می‌شود. همچنین آلو حاوی ویتامین B است که به افزایش متابولیسم بدن و سوزاندن کالری کمک می‌کند. مصرف آلو به عنوان میان وعده یا اضافه کردن آن به سالاد و غذاها می‌تواند به کاهش وزن کمک کند.

خواص آلو برای کم خونی

کم خونی به دلیل کمبود گلبول‌های قرمز خون ایجاد می‌شود و یکی از دلایل آن می‌تواند کمبود آهن باشد. آلو منبع خوبی از آهن است و مصرف آن می‌تواند به پیشگیری و درمان کم خونی کمک کند. آهن موجود در آلو به تولید هموگلوبین که وظیفه حمل اکسیژن در خون را بر عهده دارد، کمک می‌کند. برای جذب بهتر آهن موجود در آلو، بهتر است آن را همراه با منابع ویتامین C مانند مرکبات مصرف کنید.

خواص آلو برای قلب

آلو به دلیل داشتن پتاسیم و آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامت قلب مفید است. پتاسیم به تنظیم فشار خون و کاهش خطر بیماری‌های قلبی کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها نیز از تجمع پلاک در عروق و سخت شدن آنها جلوگیری می‌کنند. مصرف منظم آلو می‌تواند به کاهش کلسترول بد خون و افزایش کلسترول خوب خون نیز کمک کند.

خواص آلو برای پوست

آلو به دلیل داشتن ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌ها برای سلامت پوست مفید است. ویتامین C به تولید کلاژن که برای حفظ الاستیسیته و جوانی پوست ضروری است، کمک می‌کند. آنتی‌اکسیدان‌ها نیز از آسیب رادیکال‌های آزاد به پوست جلوگیری می‌کنند و باعث کاهش چین و چروک و لکه‌های پوستی می‌شوند. مصرف آلو یا استفاده از ماسک آلو می‌تواند به شفافیت و درخشندگی پوست کمک کند.

مضرات آلو

مصرف زیاد آلو می‌تواند باعث ایجاد نفخ، اسهال و دل درد شود. همچنین افراد مبتلا به سندرم روده تحریک پذیر باید در مصرف آلو احتیاط کنند. آلو حاوی اگزالات است و مصرف زیاد آن می‌تواند باعث تشکیل سنگ کلیه در افراد مستعد شود. همچنین افراد دیابتی باید در مصرف آلو اعتدال را رعایت کنند زیرا حاوی قند طبیعی است.

دسته بندی: خواص مواد غذایی
بروز رسانی توسط در جمعه 31 مرداد 1404

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چوقای سیاه و لینک مستقیم بلا مانع است.