گرفتگی صدا ؛ شربت و معجزه و درمان برای گرفتگی صدا عصبی دکتر خیراندیش همگی در سایت فال و خواب . امیدواریم این مطلب مورد توجه شما سروران گرامی قرار گیرد.
همانطور که می دانید حنجره بخشی از دستگاه تنفسی است که تولید صدا را به عهده دارد. این عضو بسیار ظریف و کارآمد از چندین غضروف و عضله بسیار ظریف تشکیل شده که با انقباض آنها، تارهای صوتی در سطح درونی حنجره، حرکت میکند و ارتعاش آن موجب تولید صدا میشود.
آشنایی با گرفتگی صدا
افراد در سنین مختلف گاهی دچار گرفتگی صدایی میشوند. علاوهبر استفادهی زیاد از تارهای صوتی، این مشکل ممکن است
به دلایل دیگری از جمله التهاب حنجره، رفلاکس معده، حساسیت، مصرف زیاد نوشیدنیهای الکلی
یا کافئیندار، سیگارکشیدن، استشمام تحریککنندههای سیستم تنفسی، زندگی در مکانهای
بهشدت خشک و سرفهی پیوسته نیز بروز پیدا کند. دلایل کمتر شایع بروز گرفتگی صدا عباتاند از:
پولیپ در تارهای صوتی، سرطان حنجره، آسیب حنجره، عارضه در تیرویید مشکلات عصبی که باعث ضعف
ماهیچههای صوتی در حنجره میشوند. نخستین گام برای درمان گرفتگی صدا اجتناب از حرفزدن و خواندن است.
حتی بهتر است با صدای پایین هم صحبت نکنید. شما باید چند روزی کاملا به تارهای صوتی و حنجرهتان استراحت بدهید.
میتوانید چند درمان خانگی کوتاهمدت را برای بهبود سریع بهکار بگیرید اما اگر گرفتگی صدا بیش از ۲ هفته طول کشید،
به پزشک مراجعه کنید. در ادامه، ۱۰ درمان از مؤثرترین درمانهای گرفتگی صدا را به شما معرفی میکنیم.
حقایقی در مورد گرفتگی صدا
گرفتگی صدایی یک تغییر غیر طبیعی در صدا است. شایع ترین دلیل گرفتگی صدا التهاب حنجره می باشد. علت پیش زمینه ای گرفتگی صدا معمولا بر اساس سابقه ی سیگار پیش گیری شود.
گرفتگی صدا چیست؟
گرفتگی صدایی یک تغییر غیرطبیعی در صدا می باشد که از شرایط گوناگون ناشی شده است. در این حالت گام وحجم صدا در یک دامنه وسیع (از صدای عمیق و خشن گرفته تا صدای ضعیف و گوش خراش ) ممکن است تغییر کند.
علت گرفتگی صدا
گرفتگی صدا به طور کلی از تحریک یا آسیب به تارهای صوتی ناشی شده است حنجره (که به عنوان جعبه ی صدا نیز شناخته می شود)،دستگاه تنفسی است که تارهای صوتی را شامل می شود.دیوار غضروفی بیرونی حنجره معمولا به عنوان “سیب حنجره” شناخته می شود. تارهای صوتی دو باند ماهیچه ای هستند که به شکل “V” داخل حنجره قرار گرفته اند . وقتی ما صحبت می کنیم یا آواز می خوانیم ، تارهای صوتی به لرزش در می آیند و صدا تولید می کنند . گرفتگی صدا می تواند از شرایط مختلفی نشئت گرفته باشد .و شایع ترین علت آن لارنژیت حاد (التهاب تارهای صوتی) است که اغلب از عفونت دستگاه تنفسی فوقانی (که معمولا ویروسی است ) و گاهی اوقات نیز به دلیل استفاده ی بیش از حد یا سوء استفاده از صدا (مانند جیغ زدن یا آواز خواندن) ناشی می شود.
نشانه های گرفتگی صدا
گرفتگی صدا باعث می شود که صدا یک حالت گوش خراش و خشن پیدا کند، بنابراین ممکن است سبب یک تغییر در گام و حجم صدا شود. سرعت شروع صدا و هر نشانه ی مرتبطی به علت پیش زمینه ای گرفتگی صدا بستگی دارد.
تشخیص گرفتگی صدا
یک متخصص مراقبت های بهداشتی از بیماران در مورد گرفتگی صدا و علائم مرتبط با آن سوال می پرسد و یک معاینه ی فیزیکی بر روی سر و گردن انجام می شود.اغلب اوقات ، بر اساس این ارزیابی های اولیه ، علل تشخیص داده می شود. در برخی نمونه ها ، اگر هیچ نشانه ی دیگری در ابتدای کار تشخیص داده نشد ،یک لوله ی انعطاف پذیر بلند و روشن وارد حنجره می شود تا مستقیما تارهای صوتی را بررسی کند .افرادی که گرفتگی صدای آنها بیش از ۲ یا ۳ هفته به طول می انجامد می بایست با یک متخصص گوش و حلق و بینی به منظور از بین بردن هر گونه علل جدی از گرفتگی صدا مشورت کنند
فلفل قرمز برای گرفتگی صدا
فلفل قرمز که برای درمان سریع گرفتگی صدا بهکار میرود، حنجرهی ملتهب را تسکین و درد و تورم را کاهش میدهد. همچنین در از بین بردن عفونت مؤثر است. نصف قاشق فلفل قرمز را با ۱ قاشق سوپخوری عسل مخلوط و بهآرامی میل کنید. میتوانید یکچهارم قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز را را با آب نیمی از لیمو در یک لیوان آب گرم مخلوط کنید و آن را بنوشید.
رفع گرفتگی صدا
برای رفع گرفتگی صدا می توان از روش های مختلفی استفاده نمود. توصیه هایی در این رابطه به شرح زیر بیان می شود.
اگر گرفتگی ناشی از سرماخوردگی است، با بستن شال گردن، ناحیه حنجره و گلو را گرم نگاه دارید تا بهبود زودتر حاصل شود.
لذا از حضور در اماکن بسیار سرد، خشک، بدون رطوبت کافی و دودگرفته هم در زمان سرماخوردگی خودداری کنید.
استفاده از دستگاه بخور در اتاق یا استنشاق هوای مرطوب حاصل از چند لحظه باز کردن دوش آب گرم در حمام
به نرم شدن تارهای صوتی و حنجره کمک می کند. خوردن دو لیوان حاوی مخلوطی از شیر و مقداری عسل نیز به رفع گرفتگی صدا کمک می کند.
غرغره کردن مایعات و گلوشوی ها باعث افزایش گرفتگی صدا یا طولانی شدن زمان بهبود خواهد شد. عجب نکنید.
حین غرغره سیالات یا مایعات، بسیاری از مردم نمی توانند مایع سیال را در انتهای دهان خود بغلتانند و همین عادت،
باعث تحریک بیشتر تارها و نواحی حنجره و گلو خواهد شد. قهوه، شکلات، چای، کوکا و هرچه دارای کافئین است،
به خشکی بیشتر گلو و تارهای صوتی می انجامد؛ از مصرف آنها حداقل در زمان گرفتگی صدا یا سرماخوردگی خودداری کنید.
به جای همه آنها آب ولرم بنوشید، بخصوص اگر گرفتگی صبحگاهی یا بیداری بعد از خواب صدای تارهایتان را خشن کرده است.
از مکان های آلوده به دود سیگار، غبار و خاک اره، مواد شیمیایی و مانند اینها دور شوید.
همه آنها جلوی استراحت تارها و بهبود را می گیرد. اگر نمی توانید از صاف کردن صدایتان جلوگیری کنید، حداقل مدام آن را تکرار نکنید.
سرفه کردن یا صاف کردن صدا و گلو، زمان بهبود و درمان تارها را افزایش می دهد.
لیمو ترش برای گرفتگی صدا
یکی از درمانهای رایج گرفتگی صدا نمک به محلول اضافه کنید. همچنین میتوانید کمی نمک و فلفل روی لیموترش بپاشید و آن را میل کنید.
زنجبیل برای گرفتگی صدا
زنجبیل که یکی از مؤثرترین داروهای گیاهی برای درمان گرفتگی صداست، برای غشای مخاطی حنجره مفید است و التهاب را تسکین میدهد. همچنین به جلوگیری از عفونت دستگاه تنفسی کمک میکند. تکههای نازک و خام زنجبیل را بهشکل منظم میل کنید. برای تغییر مزه میتوانید به آن نمک و آبلیمو اضافه کنید. همچنین میتوانید یک قاشق سوپخوری زنجبیل خردشده را در یک فنجان آب بهمدت ۱۰ دقیقه بجوشانید، آن را از صافی بگذرانید و به آن عسل اضافه کنید. روزی ۳ بار این دمنوش را بنوشید. مصرف آبنبات زنجبیل هم مفید است.
سیر برای گرفتگی صدا
سیر هم از درمانهای خانگی رایج برای گرفتگی صداست. سیر مانع تورم میشود، درد را کاهش میدهد و به درمان سرعت میبخشد. یک حبه سیر را دو نیم کنید و هر تکه را در یک طرف دهان بگذارید. درحالیکه بهآرامی آن را میجوید، آب سیر را بمکید تا التهاب تسکین یابد و درمان سریعتر حاصل شود. میتوانید چند قطره روغن سیر را به یکچهارم فنجان آب گرم اضافه و روزی ۲ بار آن را قرقره کنید.
شربت برای گرفتگی صدا
روتارین دارویی است که از آن برای بهبود تارهای صوتی، باز شدن صدا، درمان عفونت های گلو و التهابات سینه و ریه استفاده می شود.
روتارین، بذر گیاه کیدونیا ابلانگا می باشد.ثر درمانی مواد موثره موجود در روتارین در رفع لارنژیت و التهاب حلق به علت وجود سینئول است
که اثر میکروب کشی و خلط آوری دارد. همچنین در درمان اختلالات تنفسی، درمان تنگی نفس و سرفه مزمن نقش دارد.
فلاونوئید های موجود در روتارین دارای اثر ضدالتهابی بوده و تسکین دهنده التهابات تارهای صوتی، گلو، سرفه و سینه درد می باشد.
همچنین ترکیبات موسیلاژی گیاهان موجود در روتارین با داشتن خاصیت التیام بخشی، محافظت کنندگی
و نرم کنندگی و کاهنده تحریکات مخاط اثر خود را می گذارد و در مداوای سرفه ، برطرف کردن گرفتگی و خشونت صدا موثر خواهد بود.
لازم است در حین مصرف روتارین از خوردن ترشیجات و غذاهای سرخ کرده پرهیز شود.
در برخی موارد فرد دچار سرفه خشک میشود که میتواند ازداروهای سرکوب کننده مکانیسم سرفه مثل شربت دکسترومتورفان،
قطره کلوبوتینول و شربتی گیاهی حاوی عصاره پیچک (با نام تجارتی پروسپان) استفاده کند.
اگر مشکل صدای شما به خاطر برگشت غذا از معده به مری است، شبها موقع خواب سرتان را کمی بالاتر از بدن قرار دهید،
۳ تا ۴ ساعت قبل از خواب از خوردن خودداری کنید و با تجویز پزشک از داروهای آنتی اسید مثل شربت آلومینیوم- ام- جی استفاده کنید.
نارون قرمز برای گرفتگی صدا
نارون قرمز گیاهی شگفتانگیز است که غشای مخاطی را پوشش میدهد و طی چند روز گرفتگی صدا را از بین میبرد. ۲ قاشق سوپخوری پودر نارون قرمز را به ۲ فنجان آب داغ اضافه کنید. بگذارید برای ۵ دقیقه دم بکشد. نوشیدن این چای تا ۳ بار در روز سودمند است. همچنین میتوانید قرص نارون قرمز را مصرف کنید. هشدار: مصرف نارون قرمز برای زنان باردار و شیرده توصیه نمیشود.
عسل برای گرفتگی صدا
عسل که در درمان گرفتگی صدا بسیار سودمند است، به نرمکردن گلوی ملتهب و کاهش تورم کمک میکند. برای مرطوب نگه داشتن گلو، روزی چند بار یک قاشق سوپخوری عسل خالی و درصورت امکان ارگانیک میل کنید. همچنین میتوانید ۱ یا ۲ قاشق سوپخوری عسل را با کمی فلفل سیاه در یک لیوان آب گرم حل کنید و آن را چند بار در روز میل کنید. راه دیگر این است که مقدار برابر عسل و عرق شاهسپرم (از خانواده ریحان) را مخلوط و روزی ۳ بار میل کنید.
هل برای گرفتگی صدا
در طب سنتی هندی از دارچین را در ۱ لیوان آب داغ مخلوط کنید، از صافی بگذرانید و دستکم ۲ بار در روز قرقره کنید.
مقدار مصرف شربت گرفتگی صدا
۱- یک ساشه روتارین را باز کرده ، محتویات آن را در یک استکان آب جوش ریخته ، پس از ۳ دقیقه جرعه جرعه میل نمایید. ۲- مصرف روتارین برای سخنرانان: ۳۰ دقیقه قبل از سخنرانی می باشد. این دارو را در گروه داروهای تنفسی دسته بندی می نمایند. همچنین توصیه می شود در بارداری دارو با احتیاط مصرف شود. مصرف این دارو برای کودکان زیر ۱ سال ممنوع است.
توصیه هایی برای گرفتگی صدا
بستنی یخی میوهای بخورید. فریاد نزنید. از صافکردن گلو اجتناب کنید زیرا خشکی و گرفتگی را بیشتر میکند. سیگار نکشید و در معرض افراد سیگاری قرار نگیرید. از مصرف نوشیدنیهای الکلی اجتناب کنید زیرا گلو را خشک میکند. برای حفظ رطوبت گلویتان در هنگام خواب، از رطوبتساز استفاده کنید. برای حفظ رطوبت تارهای صوتیتان در طول روز و در زمانهای منظم آب گرم بنوشید. دوش آب داغ بگیرید زیرا بخار مجاری تنفسی را باز و مرطوب میکند. مواد تحریککننده و حساسیتزا را از پیرامونتان حذف کنید زیرا باعث گرفتگی صدا یا تشدید آن میشوند. از داروهای ضداحتقان استفاده نکنید زیرا باعث خشکی و التهاب میشوند. تنفس عمیق را تمرین کنید و لایههای درونی گلو را مرطوب نگه دارید.
سرکه سیب برای گرفتگی صدا
برای تسکین درد و ناراحتی ناشی از گرفتگی صدا سرکه سیب مصرف کنید. سرکهی سیب دارای خاصیت ضدمیکروبی است که به درمان عفونت و التهاب حنجره که یکی از دلایل اصلی گرفتگی صداست کمک میکند. ۱ قاشق چایخوری سرکهی سیب پالایشنشده را در یک لیوان آب گرم حل کنید. در روز چندبار این نوشیدنی را بنوشید. همچنین میتوانید از محلول سرکه و آب به میزان برابر برای قرقره استفاده کنید. اینکار را دستکم ۲ بار در روز انجام بدهید.
گرفتگی صدا طولانی مدت
گرفتگی طولانی مدت صدا یا تغییرات آهنگ صوتی بدون وجود علت بارز، احساس وجود تودهای در گلو، برآمدگی در ناحیه گردن، تنگی نفس در اثر فعالیت، سرفه مزمن، سختی یا احساس درد هنگام بلع، سرفه همراه با خلط خونی، غدههای لنفاوی متورم و سفتی در گردن، احساس درد در هنگام لمس گلو، تنفس صدادار، گوش درد (بدون وجود علت عفونت) و کاهش وزن از علایم هشدار دهنده سرطان حنجره است. همچنین اگر فرد سیگاری به مدت ۲ هفته بدون علت دچار گرفتگی صدا شود، باید برای بررسی بیشتر علت به پزشک مراجعه کند.
قرقره آب نمک برای گرفتگی صدا
قرقره با آبنمک یکی دیگر از راههای مؤثر برای بازیابی صدایتان است. نمک به پاکسازی مخاط دستگاه تنفسی و آب گرم به تسکین عفونت گلو مؤثر است. ۱ قاشق چایخوری نمک را در یک لیوان آب گرم حل کنید. ۲ تا ۳ بار در روز محلول آبنمک را قرقره کنید.
درمان گرفتگی صدا کودکان
گریه بیش از حد گریه رایج ترین علت گرفتگی صدا در نوزادان است.همه نوزادان برای برطرف کردن نیازهای خود گریه میکنند اما برخی از نوزادان مثل آن هایی که از قولنج رنج می برند، بیشتر از سایر نوزادان و خارج ازحد طبیعی گریه می کنند. کودکانی که سوءاستفاده یا استفاده بیش از حد از صدایشان می کنند، گره های کوچکی(ندول یا پولیپ) بر روی چین های صوتی شان پدیدار می شود که باعث گرفته شدن صدایشان خواهد شد. از جمله اقداماتی که برای کمک به بهبود سریع گرفتگی صدا ی کودکان میتوان انجام داد: ۱.استراحت کامل صوتی (موثرترین روش) تحت نظر آسیب شناس گفتار و زبان ۲.استفاده از بخور در منزل تا هوای اطراف مرطوب شود. ۳.مصرف مایعات از جمله آب ۴.دریافت داروی ضدریفلاکس بنا به تشخیص پزشک ۵.درمان سرفه ۶.دوری از مکان هایی که سیگار استعمال می شود.
بخور برای گرفتگی صدا
یکی از دلایل رایج گرفتگی صدا خشکی گلوست. بنابراین، درمان با بخار به کاهش این ناراحتی کمک میکند. برای اثرگذاری بیشتر میتوانید از برخی روغنها یا عرقیات هم استفاده کنید. آب را در کتری یا ظرف دیگری بجوشانید. چند قطره عرق اسطوخدوس، بابونه یا نعنا به آن اضافه کنید. درحالیکه سرتان را روی ظرف گرفتهاید و با حولهای پوشاندهاید، بخار را تنفس کنید. ۲ بار در روز این کار را انجام دهید.
راههای درمان گرفتگی صدا
سکوت کامل بهترین راه بهبود گرفتگی صداست. لااقل از پچ پچ کردن و فریاد زدن بپرهیزید. پچ پچ فشار زیادی بر تارها وارد می آورد. اگر لازم است، با صدای آرام حرف بزنید. با مرطوب نگاه داشتن گلو گرفتگی آن را درمان کنید .استنشاق بخار آب داغ از درمانهای بسیار موثر است. از دوش آب گرم یا دستگاه بخور کمک بگیرید. گذاشتن دستگاه بخور در اتاق خواب از خشک شدن هوای آن جلوگیری می کند. اگر مشکل صدای شما به خاطر برگشت غذا از معده به مری است، شب ها موقع خواب سرتان را کمی بالاتر از بدن قرار دهید، ۳ تا ۴ ساعت قبل از خواب از خوردن خودداری کنید و با تجویز پزشک از داروهای آنتی اسید مثل شربت آلومینیوم- ام- جی استفاده کنید. در درون بدن هم به آب کافی نیاز دارید. خوردن آب را به قدری زیاد کنید تا ادرار بی رنگ شود. خوردن روزانه ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب کافی است. اگر دچار گرفتگی صدا در اثر سرماخوردگی شده اید، سوپ مرغ یا سیر بخورید. گرمای آن گلو را مرطوب می کند و سیر کم کننده ترشح مخاطی است. داروهای کاهش دهنده ترشحات مخاطی بخورید.اما مصرف داروهای ضد حساسیت باعث خشکی گلو می شوند. داروهای ضد احتقان هم در کاهش مخاط موثرند. اما درصورتیکه بیماری قلبی دارید قبل از مصرف آین داروها با پزشک مشورت کنید، چراکه بعضی داروهای ضد احتقان باعث بالا رفتن فشارخون می شوند. به نوعی بدترین دارو در این زمان خوردن آسپرین است .در التهاب ناشی از سرماخوردگی تارهای صوتی، آسپرین باعث ازرده شدن بیشتر آنها می شود و گرفتگی صدا را تشدید می کند. در صورت لزوم از مسکن های دیگر استفاده نمایید. سرفه کردن گرفتگی گلو را تشدید می کند .برای جلوگیری از سرفه کردن و آسیب بیشتر به تارهای صوتی، از داروهای ضد سرفه و خلط آور استفاده کنید.
بهترین مواد غذایی برای گرفتگی صدا
اسفناج پخته ، سرفه های خشک را التیام بخشیده ، گرفتگی صدا را مرتفع و نخود پخته توام با نمک ، درمان کننده سینه درد ، گرفتگی صدا و التیام دهنده سرفه است. ریشه و گل و برگ ختمی را به عنوان نرم کننده ی سینه و شکم به کار می برند و برای معالجه زکام گلو درد مصرف می نمایند و گرفتگی صدا را برطرف می نماید. اگر یک مثقال از صمغ عربی را با گرم بخورند ، سرفه و اسهال و گرفتگی صدا را رفع می نماید. جوشانده برگ کرفس صدا را باز و آواز را رسا می سازد. بامیه یا بامیا به علت داشتن لعاب سینه های خسته و کوفته را نرم و گرفتگی صدا و آواز را باز می نماید و با لعاب خود ، معده و روده را جارو کرده ، نرم می نماید.
بدترین مواد غذایی برای گرفتگی صدا
کافئین موجود در قهوه، کولا و شکلات یک عامل خشک کننده گلو است و کمکی به تارهای صوتی نمی کند. از خوردن غذاهای تند، ترش و پرادویه خودداری کنید.غذاهایی مثل سوپ مرغ و سبزیجات و اسفناج پخته مفید است. مکیدن دانه های «به» نیز برای نرمی صدا موثر است ولی نباید دانه ها را بجوید یا قورت دهید. در برخی موارد فرد دچار سرفه خشک می شود که می تواند ازداروهای سرکوب کننده مکانیسم سرفه مثل شربت دکسترومتورفان ، قطره کلوبوتینول و شربتی گیاهی حاوی عصاره پیچک ( با نام تجارتی پروسپان ) استفاده کند.
مراقبت های خانگی برای درمان گرفتگی صدا
گرفتگی صدا ممکن است کوتاه مدت (عفونت) یا بلند مدت (مزمن) باشد . استراحت و زمان می تواند سبب بهبود آن شود . اگر گرفتگی صدای شما برای هفته ها و ماه ها ادامه پیدا کند می بایست توسط یک متخصص بررسی شود . کارهایی که در خانه می توانید انجام دهید تا این مشکل را از بین ببرید عبارتند از : فقط هنگامی که لازم است صحبت کنید مایعات زیادی بنوشید تا راه های عبور هوا مرطوب شوند (غرغره کردن کمکی نخواهد کرد ) از یک بخارساز استفاده کنید تا هوایی که می خواهید نفس بکشید را مرطوب کند از فعالیت هایی که به تارهای صوتی فشار می آورد اجتناب کنید مانند زمزمه کردن،فریاد زدن ، گریه کردن و آواز خواندن اگر گرفتگی صدای شما ناشی از رفلاکس معده است از داروهایی استفاده کنید تا اسید معده را کاهش دهد .
کم کاری تیروئید علت گرفتگی صدا
بعضی از علل گرفتگی صدا سیستمیک هستند؛ یعنی یک بیماری عمومی رخ می دهد که گرفتگی صدا نیز جزئی از علائم آن است. در کم کاری تیروئید نیز ممکن است قسمت های مختلف بدن دچار اِدم شود. این وضعیت در حنجره به شکل تغییر صدا خودش را نشان خواهد داد.
تحریک مداوم حنجره علت گرفتگی صدا
طبیعی است زمانی که حنجره بیش از حد معمول تحریک شود، گرفتگی صدا اتفاق بیفتد. به همین دلیل، برگشت اسید معده به مری یا ریفلاکس معدی-مری یکی از علل شایع تغییر صداست که البته معمولا چندان توجهی به آن نمی شود. در این شرایط ممکن است بیمار به پزشکان مختلف مراجعه نماید و داروهای متفاوتی را هم مصرف کند، اما عامل اصلی گرفتگی صدا همان ریفلاکس است.
سینوزیت مزمن علت گرفتگی صدا
سینوزیت مزمن از دیگر بیماری هایی است که می تواند با گرفتگی صدا نمایان شود. در واقع، با توجه به این که در سینوزیت مزمن دیگر مانند سینوزیت حاد با سردرد و علائم معمول سینوزیت رو به رو نیستیم، باید به علائم خاص آن توجه داشته باشیم. در سینوزیت مزمن، ترشحات سینوس به طور مداوم از پشت حلق می آید و حنجره را تحریک می کند. بنابراین ترشحات پشت بینی و تغییر صدا از علائمی است که در این بیماران اتفاق می افتد. در صورتی که گرفتگی صدا بیش از دو هفته ادامه پیدا کند، حتما باید برای بررسی های بیشتر به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید.
بیماری های قفسه سینه علت گرفتگی صدا
هرگونه بیماری موجود در قفسه سینه میتواند خود را به صورت گرفتگی صدا نشان دهد. به عنوان مثال، بیماری آسم یا ضایعات خوش خیم و بدخیم در ناحیه ریه به علت فشار وارد شونده بر عصب طناب صوتی، میتواند عوارض خود را به صورت گرفتگی صدا نشان دهد. حتی یک اشکال در ریه امکان دارد خود را در حنجره به صورت گرفتگی صدا نشان دهد.
عمل های جراحی علت گرفتگی صدا
هم چنین گاهی افرادی که تحت عمل های جراحی و بیهوشی عمومی قرار می گیرند، دچار گرفتگی صدا می شوند، چرا که گاهی تماس مکرر طناب صوتی با لولههایی که برای ورود گازهای بیهوشی به ریه، داخل حنجره گذاشته میشوند، میتواند موجب ایجاد التهاب طناب صوتی و گرفتگی صدا شود. بر این اساس احتمال گرفتگی صدا در زنانی که به صورت سزارین زایمان کرده اند، به ویژه اگر چندین بار و مکرر تحت عمل جراحی بیهوشی قرار گرفته باشند، بیشتر خواهد بود.
عوامل موضعی علت گرفتگی گوش
در کنار بیماری هایی که می تواند موجب گرفتگی صدا شود، برخی عوامل موضعی هم در این زمینه نقش دارد و تغییراتی را در طناب صوتی ایجاد می کند. به عنوان نمونه، افراد سیگاری و کسانی که از صدای خود زیاد استفاده می کنند، ممکن است در معرض خطر تورم طناب صوتی باشند. این تورم در مراحل اولیه به شکل ندول حنجره نمایان می شود و ممکن است با درمان های علامتی بهبود یابد. به عنوان نمونه، اگر در مراحل ابتدایی بیمار خیلی حرف نزند، فریاد نکشد و از صدایش استفاده نکند، این تورم برطرف خواهد شد اما اگر وضع ادامه یابد، این ندول پیشرفت کرده و به مرحله ای می رسد که دیگر قابل برگشت نیست. بنابراین با پیشرفت مشکل، ممکن است جراحی لازم شود.
روتارین؛ سریعترین راه درمان گرفتگی صدا در کرونا
پودر روتارین محصولی از شرکت قائم دارو است که به صورت ساشه ای تولید میشود
و اثر بسیار خوبی برای درمان گرفتگی صدا و التهاب گلو دارد. شرکت قائم دارو برای تولید
این از یک دانهی بسیار معروف برای درمان التهاب گلو و یک گیاه پرخاصیت برای بهبود سرفه و عفونت استفاده میکند.
دانهی به و مرزنجوش دو گیاهی هستند که در ترکیبات پودر روتارین مشاهده میکنید.
دانهی به با ایجاد یک لایهی موسیلاژی و ضد التهاب به نرم شدن گلو و کاهش تورم تارهای صوتی کمک میکند.
ترکیبات آنتی باکتریال و ضد سرفه در مرزنجوش، از جمله ویتامین C و تانن ها، نیز فعالیت باکتریها
در ناحیه گلو را کاهش می دهد و از بروز مجدد التهاب در تارهای صوتی جلوگیری میکند.
برای استفاده از پودر روتارین کافی است هرکدام از ساشه های آن را در یک استکان آب جوش بریزید
و پس از ده دقیقه لعاب آن را آرام آرام بنوشید تا اثر خود را در گلو بگذارد.