بعد از برق گرفتگی چه باید خورد؟

بعد از برق گرفتگی چه باید خورد؟

اگر در صنعت برق و یا تامین و اجرای پروژه‌های کابل کشی برق مثل اینجا فعال هستید، احتمالا همیشه سایه‌ی برق‌گرفتگی را بالای سر خود حس می‌کنید. برق گرفتگی یک واکنش فیزیکی بدن به تماس با جریان الکتریکی ناگهانی است که به جاری شدن ناگهانی جریان الکتریکی از یک نقطه به دیگری در بدن منجر می‌شود. بدن انسان خیلی با جریان‌یافتن برق میانه خوبی ندارد و ممکن است تا مدت‌ها با عوارض آن دست و پنجه نرم کند.

داشتن واکنش مناسب و سریع در زمان مواجه با فردی که دچار برق گرفتگی شده بسیار مهم است. وقوع برق گرفتگی می‌تواند به علت تماس با سیم‌های برق، لوازم برقی و یا حتی صاعقه باشد. این واکنش ممکن است به آسیب‌های جدی برای بدن انسان همچون جمله آسیب به عضلات، عصب‌ها، قلب، کلیه و سیستم عصبی مرکزی منجر شود و خطر برق در بسیاری از موارد فرد را تهدید می‌کند. فردی که دچار برق گرفتگی شده باید بعد از این حادثه حتما به پزشک مراجعه کند و تغذیه مناسب داشته باشد.

اینکه بعد از برق گرفتگی چه بخوریم تا روند درمان تسریع شود جز نکات مهمی است که اکثر افراد از آن غافل می‌شوند. مهمترین نکته این است که مصرف انواع مایعات آبی همچون آبمیوه‌هایی که حاوی ویتامین C، ویتامین E و فیبر هستند در روند درمان عوارض این حادثه نقش موثری دارند و بیمار باید از غذاهای سبک با چربی کم تا بهبود عوارض جسمانی استفاده کند.

در ادامه این مقاله به بررسی این که بعد از برق گرفتگی چه می شود و بهترین روش تغذیه افراد بعد از برق گرفتگی و راهکارهای کاهش عوارض این حادثه خواهیم پرداخت.

بعد از برق گرفتگی چه باید کرد؟

بعد از برق گرفتگی، باید به دقت به سلامتی و وضعیت عام جسمانی توجه کرد. اگر فردی که دچار برق گرفتگی شده غیر هوشیار است باید سریعا با اورژانس تماس بگیرید تا کارشناسان اورژانس شما را راهنمایی کنند. در موارد خفیف برقی گرفتگی هم باید به پزشک مراجعه کنید تا علائمی که ممکن است بعد از برق گرفتگی ظاهر شوند همچون درد عضلانی، سردرد، تهوع و تعریق مورد ارزیابی قرار گیرند.

عوارض برق گرفتگی در افراد مختلف یکسان نیست و اغلب به صورت دردهای عضلانی، ترس و اضطراب، عدم توانایی تنفسی، سکته قلبی، اختلالات عصبی بروز می‌کند. خوردن مایعاتی که حاوی مواد معدنی و ویتامین‌های گروه C هستند، جز نکات بسیار مهم در روند درمان فردی است که دچار برق گرفتگی شده است.

به صورت کلی رعایت نکات زیر پس از برق گرفتگی ضروری بوده و بر سلامت فرد حادثه دیده تاثیر می‌گذارد:

  • تامین ایمنی: بلافاصله اطمینان حاصل کنید که محیط امن است و از خطرهای احتمالی چون آتش سوزی یا خطر تماس با جریان الکتریکی دوری کرده‌اید.
  • وضعیت جسمانی فرد را بررسی کنید: وضعیت جسمی فرد مصدوم را به دقت ارزیابی نمایید، اگر نیاز به کمک پزشکی دارد یا وضعیتش نامطمئن است، خدمات اورژانس را فوراً تماس بگیرید.
  • به علائم فرد مصدوم توجه کنید: مشکلاتی همچون دردهای عضلانی، تهوع، سردرد و اختلال در ضربان قلب را نظارت کنید و به پزشک اعلام کنید.
  • مصرف مایعات: فرد را تشویق کنید که مایعاتی مانند آب یا آبمیوه‌های طبیعی بنوشد تا از خشکی و مشکلات کلیه جلوگیری شود.
  • استراحت و مراقبت: بیمار باید تا بهبود علائم جسمانی در فضای راحت و دنج استراحت کند.

بعد از برق گرفتگی چه بخوریم؟

در پاسخ به این سوال که بعد از برق گرفتگی چه بخوریم؟ باید به تاکید کنیم که بعد از معاینه بیمار توسط پزشک و تعیین روند درمان، مصرف انواع مایعات و غذاهای سبک می‌توانند بر بهبود فردی که دچار برق گرفتگی شده موثر باشد. خوردن غذاهایی با سدیم کم و قند کم می‌تواند بر روند درمان فرد حادثه دیده تاثیر مثبت داشته باشد.

همچنین مصرف غذاهای پروتئینی حاوی منیزیم و آهن به صورت سبک و بدون کلسترول می‌تواند به بهبود بیمار در کوتاه مدت کمک کند و عوارض برق گرفتگی را برطرف نماید.

به صورت کلی پس از برق گرفتگی خوردن مواد غذایی زیر می‌تواند روی سلامت فرد تاثیر مثبت داشته باشد:

  • مصرف انواع مایعات و نوشیدنی‌های گرم و سرد
    مصرف میوه و سبزیجات حاوی ویتامین B6، ویتامین B12، کلسیم و پتاسیم همچون موز، گلابی، پرتقال، هویج، کدو و نارنگی.
  • خوردن غذاهایی همچون سوپ و غذاهای ساده حاوی پروتئین
  • خوردن غذاهای کم نمک

بعد از برق گرفتگی خفیف چه بخوریم؟

اغلب افراد پس حادثه برق گرفتگی حتی در موارد خفیف سریعا به اورژانس مراجعه کرده و یا در تماس با فوریت‌های پزشکی از آنها درخواست کمک می‌کنند تا برای درمان بیمار این حادثه به محل مراجعه نمایند. وقتی فردی دچار برق گرفتگی می‌شود کمتر به بحث تغذیه وی توجه می‌کنند.

ولی مصرف مایعات پس برق گرفتگی جز نکاتی مهمی است که می‌تواند بر کاهش عوارض ناشی از این حادثه تاثیرگذار باشد. زیرا بسیاری از افراد بعد از برق گرفتگی دچار مشکلات کلیوی می‌شوند و مصرف مایعات می‌تواند بر روند درمان این افراد تاثیر گذار باشد.

همچنین مصرف مواد مسکن یا ضد التهاب برای این افراد معمولا با دستور پزشک به کاهش دردهای ناشی از برق گرفتگی کمک می‌کند.

بعد از برق گرفتگی کودک چه کنیم؟

اگر کودک شما به هر دلیل دچار برق گرفتگی شد، در ابتدا باید به خودتان مسلط باشید و در اولین مرحله وضعیت جسمی کودک را بررسی کرده و به تنفس و ضربان قلب او توجه کنید. اگر کودک مشکلات تنفسی یا قلبی دارد، باید فورا با خدمات پزشکی تماس بگیرید و تا رسیدن کارشناسان اورژانس کودک خود را آرام کنید.

همچنین بعد از این حادثه و مراجعه به پزشک برای درمان باید اطمینان حاصل کنید که کودک مایعات همچون آب مصرف کند تا از خشکی کلیوی جلوگیری شود. رعایت دستورات پزشک بر روند درمان کودک بسیار موثر است و باید به دقت رعایت شود. نباید فراموش کنیم که برق گرفتگی یک حادثه بسیار خطرناک است که احتمال وقوع آن برای همه افراد وجود دارد و همه ما باید برای چنین شرایطی خود را آماده کنیم.

جمع بندی: بعد از برق گرفتگی چکار باید کرد و چه چیزی باید خورد

پس از برق گرفتگی، اولین کاری که باید انجام داد، اطمینان حاصل کردن از خاموش شدن منبع برق یا جدا کردن فرد از منبع برق است. اگر فرد بیهوش، نفس نمی‌کشد یا ضربان قلب ندارد، باید بلافاصله خدمات اورژانسی را فراخوانی کرد. اگر فرد هوشیار است، باید برای هرگونه سوختگی یا آسیب دیگری بررسی شود و در صورت نیاز به درمان پزشکی مراجعه کند. همچنین، نظارت بر تنفس و ضربان قلب فرد نیز بسیار مهم است. در مورد غذا و رژیم غذایی پس از برق گرفتگی، هیچ رژیم غذایی خاصی توصیه نمی‌شود، اما مهم است که فرد آسیب دیده به میزان کافی آب بنوشد و رژیم غذایی متعادلی را رعایت کند تا به بهبودی و بازیابی کمک کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *