آموزش سرمایه‌گذاری در بورس

با توجه به خبرها و حواشی ایجادشده پیرامون بورس، خصوصاً حدود یک سال اخیر، توجهات زیای به سمت بازار سرمایه جلب شده و افراد با اشتیاق به این سمت متمایل گردیده‌اند. درگذشته تصور سرمایه گذاری در بسیاری افراد، با توجه به فرهنگ و آموخته‌های قبلی، تنها معطوف به پس‌انداز پول نقد، افتتاح حساب بانکی و استفاده از سودهای آن، خرید ملک و خانه، خرید طلا یا ارز (که البته اکثر قریب به‌اتفاق سرمایه‌گذاری‌های ارزی در کشور ما معطوف به دلار است) و کمتر توجهی طی سال‌های گذشته به بازار بورس وجود داشته است.

اخبار ناگهانی و توجه بیش‌ازپیش دولت طی ماه‌های اخیر و همچنین سهام عدالت که صاحبان آن پس از سال‌ها فراموشی و دریافت سود اندکی بابت آن از جانب دولت، ارزشمندی آن را به‌تازگی دریافته‌اند، به‌یک‌باره توجه عموم مردم را به سمت بازار سرمایه جلت نموده است. همچنین رشدهای سریع و به‌اصطلاح شارپی سهام در انتهای سال 98 و چندماهه اول سال 99 بسیاری را هیجان‌زده کرده و به سمت این بازار کشاند. تا آنجا که کلاس آموزش بورس و دریافت سایر آگاهی‌ها نسبت به بازار سرمایه به فراموشی سپرده‌شده و افراد بدون آگاهی و شرکت در آموزش بورس آنلاین، مبادرت به سرمایه گذاری های پرخطر و با ریسک بالا در بازار اوراق بهادار نمودند.

آموزش بورس

با همه این اوصاف همچنان برخی افراد دیگران را توصیه به ورود در بورس می‌کنند و دیگرانی هستند که سفارش آن‌ها دوری از بازار بورس هست و دلیل آن را پرخطر و پر ریسک بودن آن و همچنین امکان مسدود شدن سرمایه آن‌ها برای مدت‌های طولانی عنوان می‌کنند.

به‌راستی هر دو گروه موافق و مخالف حضور در بازار اوراق بهادار و بورس دارای حق بوده و برای گفته‌های خود دلایل بی‌شمار و بسیاری دارند؛ اما نکته مهم که در این استدلال‌ها عمدتاً اشاره‌ای به آن‌ها نمی‌شود موضوع آموزش بورس و نیاز جدی دانستن در مورد بازار بورس قبل ورود است. واقعیت این است که تمامی افراد می‌توانند با کسب دانش و آگاهی در مورد بورس و داشتن آموزش‌های لازم ضمن کسب تجربه، مانند افراد حرفه‌ای در بازار سرمایه و بورس حضور داشته و بازدهی خوب و سرمایه گذاری پرسودی داشته باشند.

شرکت در کلاس آموزش بورس آنلاین و فراگیری بورس از صفر که توسط آموزشگاه‌های معتبر سطح کشور (به‌عنوان‌مثال کالج تی بورس با برگزاری بیش از 300 دوره آموزشی در سطح کشور یکی از نمونه‌های موفق در این حوزه هست) می‌تواند تا حدود زیادی دغدغه به خطر افتادن سرمایه افراد را از بین ببرد و با دیدن این آموزش‌ها بادید باز و دانسته اقدام به سرمایه در گذاری در بورس نمایند.

برای سرمایه گذاری در بورس چه باید کرد؟

ثبت‌نام در سامانه سجام:

در اولین قدم بایستی برای حضور در بازار سرمایه، در سامانه سجام ثبت‌نام کرده و احراز هویت شوید. باوجود ازدحام جمعیت و خطرهای ناشی از این امر امروزه شرایطی فراهم آمده تا از طریق اینترنت ثبت‌نام و احراز هویت جهت عضویت در این سامانه امکان‌پذیر باشد.

سجام در حقیقت مخفف عبارت «سامانه جامع ثبت اطلاعات مشتریان» است؛ که به‌منظور جمع‌آوری اطلاعات افراد حاضر در بازار سرمایه و هر کسی که دارای هر نوع دارایی ‌باشد ایجاد گردیده است. با توجه به اینکه هدف ایجاد این سامانه کسب درآمد نیست، با عنوان سامانه‌های زیرساختی دسته‌بندی‌شده، با حجم زیاد خدمات ارائه‌شده توسط این وب‌سایت از آن به‌عنوان سامانه ملی نیز می‌توان یاد نمود.

آموزش دریافت کد بورسی

کد بورسی چیست و چگونه کد بورسی خود را دریافت نمایم؟

پس از ثبت‌نام در سامانه سجام و دریافت کد 10 رقمی مخصوص به خود در گام بعدی بایستی از طریق دفاتر پیشخوان دولت برای دریافت کد بورسی اقدام نمایید. کد بورسی شناسه‌ای یکتا برای هر فرد است و مانند کد ملی هر فرد شناسه مخصوص به خود را دریافت می‌نماید. این کد شامل سه حرف « که معمولاً از سه حرف نام خانوادگی برگرفته‌شده است» و همچنین پنج عدد هست. تمامی افراد می‌توانند از سازمان بورس و اوراق بهادار کد بورسی دریافت کنند به‌شرط اینکه دارای 18 سال سن باشند. جهت دریافت کد بورسی برای افراد زیر 18 سال پدر یا قیم وی می‌توانند از طرف نامبرده جهت دریافت کد آفلاین که از خدمات ارائه‌شده توسط برخی از کارگزاری‌هاست استفاده نماید. از طریق کد آفلاین می‌توان به خرید عرضه‌های اولیه مبادرت ورزید.

بعد از دریافت کد بورسی، با مراجعه به یکی از کارگزاری‌های ارائه خدمات آنلاین و پر کردن فرم‌های مربوطه تقاضای دریافت کد معاملاتی آنلاین خود را ثبت می‌نمایید؛ و پس از چند روز که زمان لازم برای ثبت آن زمان لازم است، کد معاملاتی از طریق پیامک در اختیار سرمایه‌گذار قرار می‌گیرد.

آیا می‌توان از چند کارگزاری کد معاملاتی دریافت کرد؟

بله محدودیتی وجود ندارد. دریافت کد معاملاتی از چند کارگزاری امکان‌پذیر بوده و محدودیتی برای استفاده هم‌زمان از پلتفرم‌های هم‌زمان از چند کارگزاری وجود ندارد؛ اما کد بورسی به‌مانند کد ملی تنها یک‌بار صادرشده و برای افراد منحصربه‌فرد است.

حداقل مبلغ سرمایه گذاری در بورس چقدر است؟

شما می‌توانید با هر میزان سرمایه که در اختیاردارید وارد بورس شده و بدون محدودیت اقدام خریدوفروش و معامله نماید، به خاطر داشته باشید میزان کمترین سفارش در بورس حداقل پانصد هزار تومان هست؛ یعنی حداقل مقدار ریالی سفارش گذاری برای خرید سهام در بورس پانصد هزار تومان است. ولی برای خرید بیشتر محدودیتی وجود ندارد. همچنین طبق دستورالعمل سازمان بورس سقف هر بار سفارش گذاری تعداد یک‌صد هزار سهم هست. البته سرمایه‌گذار می‌تواند چندین سفارش صدهزارعددی ثبت نماید، ولی در هر بار حداکثر صد هزار سفارش بیشتر نمی‌توان ثبت نمود.

زمان ثبت سفارش در بورس:

سامانه بورس و اوراق بهادار هرروز صبح به‌غیراز جمعه‌ها، روزهای تعطیل و پنج‌شنبه‌ها، همه‌روزه از ساعت 8:30 صبح الی 12:30 آماده ارائه خدمات به سرمایه‌گذاران است. ساعت پیش گشایش بازار و ثبت سفارش‌ها خریدوفروش از ساعت 8:30 الی ساعت 9:00 بوده و پس‌ازآن تا ساعت 12:30 زمان انجام معاملات و زمان اصلی بازار هست. در مواقع خاص و با شرایط بسیار محدود، ممکن است برای کل بازار یا تعدادی از سهام و یا جهت ثبت سفارش عرضه‌های اولیه با لحاظ کردن تمامی مقررات تغییراتی در این ساعت‌ها جهت حفظ حقوق سهامداران اعمال می‌گردد.

دسته بندی: ریپورتاژ
بروز رسانی توسط در دوشنبه 28 مهر 1399

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چوقای سیاه و لینک مستقیم بلا مانع است.