خواص چغندر قند در طب سنتی

خواص چغندر قند در طب سنتی

چغندر دو نوع است یک نوع چغندر معمولی است که رنگ آن بنفش است در اصلاح به آن لبو می گوییم. نوع دیگر چغندر سفید است که بسیار فراوان است و کاربرد زیادی دارد. بهترین نوع چغندر شیرین و بی ریشه است. چغندر نوع سفید در درمان بهتر از سرخ است. بهترین قسمت چغندر برگ آن است. لحظه آخر قصد دارد در این مقاله به خواص چغندر قند بپردازد.

خواص چغندر از نگاه امام رضا (ع)

خواص چغندر قند سفید چیست؟

چغندر گیاهی مفید برای درمان یبوست است و از آن به عنوان یک ملین استفاده می شود. در طب سنتی از این گیاه برای تقویت عملکرد کلیه و رفع التهاب مجاری ادراری استفاده می کنند. چقندر منبع طبیعی قند است و با توجه به میزان قابل توجهی از فسفر که دارد در تقویت حافظه بکار می رود. هرچند مصرف مناسب این گیاه باعث تولید گلبول های قرمز می شود، اما زیاده روی در مصرف آن منجر به کم خونی می گردد.

مصرف زیاد چغندر باعث می شود معده ضعیف شده و نتواند مواد غذایی را هضم نماید. از این ماده خوراکی به همراه برگ و ساقه آن به صورت موضعی در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شود که هرکدام دستور العمل خاصی داشته و می توانید دستور تهیه آن ها را در وب سایت های دیگر مشاهده کنید.

خواص درمانی چغندر قند

طبع چغندر قند گرم است یا سرد؟

اگر منظور شما چغندر سفید باشد که باید بگوییم با یکی از سالم ترین مواد خوراکی سر و کار داریم؛ چرا که طبع گرم و تر آن باعث می شود شما یکی از سالم ترین خوراکی های دنیا را تهیه کنید. همانطور که می دانید در طب سنتی، تعادل طبع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، اما اغلب افراد اصولا گرایش به سمت طبع خشک یا تر و سرد یا گرم دارند. در این میان طبع گرم و تر در زمره بهترین و سالم ترین طبع های موجود است.

اگر به طب سنتی علاقه دارید قطعا می دانید که طبع گرم باعث می شود شما اشتهای مناسبی برای صرف غذاهای سالم داشته باشید و به افزایش میل جنسی شما هم کمک می کند. هرچند ممکن است در برخی از این افراد، تیرگی پوست یا اضافه وزن محدود، قدری آزار دهنده باشد، اما شادابی پوست و طراوت آن انکار شدنی نیست. خواب راحت، آرامش اعصاب، شوخی و سرزندگی به همراه انرژی زیاد از ویژگی های طبع گرم و تر است.

چغندر سفید یا چغندر قرمز کدامیک بهتر است؟ | مجله پزشکی سلامت طبینجا

فرق چغندر قند با لبو

لبو یا شلغم خونین درواقع همان ریشه چغندر است که طبعی معتدل داشته و طعم آن هم شباهت بسیار زیادی به چغندر سفید دارد. این گیاه می تواند در سرمای زمستان بدن شما را کاملا گرم نگه داشته و خواصی از قبیل تامین مواد آلی بدن، کاهش وزن، رفع کم خونی، دیابت، بیماری های قلبی، کاهش فشار خون، تاثیر مثبت بر عملکرد اعضای حیاتی بدن، بهبود گوارش، جلوگیری از پیری زودرس و ده ها خاصیت درمانی دیگر دارد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *