روش‌های خردایش سنگ‌های معدنی

روش‌های خردایش سنگ‌های معدنی

C:\Users\MSN\Desktop\file\New folder (2)\3\New folder\سنگ-شکن-معادن-2.jpg

یکی از مراحل مهم در خطوط فرآوری مواد معدنی، خردایش سنگ‌ها است که توسط دستگاه‌های مختلفی انجام می‌گیرد. پس از اینکه مهندسین معدن از وجود یک ماده معدنی با ارزش اطمینان حاصل کردند، تیمی برای استخراج مواد از دل زمین به محل مورد نظر رفته و عملیات حفاری را آغاز می‌کنند. اگر ماده معدنی در نزدیکی پوسته زمین باشد، از روش استخراج روباز و در صورتی که ماده معدنی در اعماق زمین باشد، از روش استخراج زیرزمینی کمک می‌گیرند.

فرقی نمی‌کند مواد معدنی با چه روشی از دل زمین استخراج شود، در هر صورت مقداری ناخالصی با خود به همراه خواهند داشت. برای استفاده کردن از مواد معدنی در صنایع دیگر، لازم است این ناخالصی‌ها را از آن‌ها جدا کرده و ذرات سنگ را نیز به قطعات کوچک‌تر تبدیل کنند. جهت کوچک‌کردن مواد معدنی، نیرویی به سنگ وارد شده و آن را به قطعات ریز تبدیل می‌کند. با ریز شدن سنگ‌ها، ذرات ارزشمند تفکیک می‌شوند و می‌توان ناخالصی‌ها را از ماده مورد نظر جدا کرد. در طول مراحل خردایش مواد معدنی دستگاه‌های مختلفی مانند سنگ شکن فکی، سنگ شکن ضربه‌ای، سنگ شکن هیدروکن، سرند، نوار نقاله، فیدر، ماسه ساز و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. تمامی این تجهیزات به هم کمک می‌کنند تا مواد معدنی آماده استفاده در کارخانه‌های دیگر شوند.

C:\Users\MSN\Desktop\file\New folder (2)\3\New folder\سنگ-شکن-معادن-1.jpg

معرفی روش‌های خردایش سنگ‌های معدنی

برای تبدیل سنگ‌های معدنی بزرگ به ذرات کوچک‌تر از چهار روش کوبش، برش، فشار و سایش بهره می‌برند که در ادامه به اختصار هر کدام از این روش‌ها را توضیح خواهیم داد.

  • کوبش: همانطور که از اسم این روش پیدا است، با ورود ضربه از سمت قطعات سنگ شکن عمل خردایش بر روی مواد معدنی صورت می‌گیرد. سنگ شکن کوبیت یک مثال ساده و پر کاربرد برای این روش خردایش است که در آن سنگ‌های معدنی وارد دستگاه شده و پس از برخورد با چکش، به سمت سندان هدایت می‌شوند. در داخل سندان هم با بغل‌بندها برخورد کرده و به ذرات ریزی تبدیل خواهند شد. در تمامی این مراحل، مواد معدنی در مقابل ضربه‌های وارد شده از سمت قطعات قرار گرفته و خرد شدن آن‌ها با کمک ورود نیرو از سمت جسم دیگری انجام می‌گیرد.
  • سایش: یکی از روش‌های خردایش سنگ‌های معدنی، روش سایش است که معمولا برای موادی مانند سنگ آهن و زغال سنگ از آن استفاده می‌کنند. در این روش ماده معدنی بین دو سطح سخت جای گرفته و با حرکت غلتک‌ها به سمت یکدیگر، اندازه سنگ‌ها کوچک می‌شود.
  • فشار: در روش خردایش فشار، ماده معدنی بین دو سطح قطعه قرار گرفته و با ورود فشار خرد می‌شود. در سنگ شکن فکی عملیات خرد سازی توسط حرکت فک ثابت و فک متحرک صورت می‌گیرد؛ قرار گرفتن ماده معدنی بین این دو فک و تحمل فشار بالا سبب کوچک‌تر شدن اندازه آن‌ می‌گردد. در برخی از دستگاه‌ها ترکیبی از این چهار روش را به کار می‌برند. به طور مثال روش سایش، برش و کوبش و سایش را کنار هم قرار می‌دهند تا سنگ شکن کاربرد بهتری داشته باشد. سنگ‌ شکن های ساخته شده مبتنی بر روش خردایش فشار، بهترین گزینه برای سنگ‌های بسیار سخت به شمار می‌روند.
  • برش: برش یکی از روش‌های خردایش سنگ‌های معدنی به شمار می‌رود که معمولا در کنار سایر روش‌ها به کار برده می‌شود. در دستگاه‌های ساخته شده مبتنی بر روش برش، برای کوچک کردن اندازه سنگ‌ها، به جای ورود ضربه یا سایش، آن‌ها را برش می‌دهند. روش خردایش برش در کنار روش‌های فشار و کوبش مورد استفاده قرار می‌گیرد. روش برش مناسب خط تولید‌هایی است که نیازی به ذرات خیلی کوچک ندارند و خروجی آن‌ها درشت است.

C:\Users\MSN\Desktop\file\New folder (2)\3\New folder\سنگ-شکن-معادن.jpg

بهترین نوع خردایش سنگ‌های معدنی کدام است ؟

به طور قطع نمی‌توان یک روش را بهترین روش خردایش سنگ‌های معدنی دانست زیرا هر کدام از آن‌ها دارای مزایا و معایب مختص به خود هستند. سنگ شکن‌هایی که بر پایه روش خردایش سایش ساخته می‌شوند، توانایی کوچک‌تر مواد به ابعاد بسیار ریز را دارند اما از سمت دیگر میزان فرسایش قطعات آن‌ها بالا است. البته کاملا طبیعی است که قطعات سنگ‌شکن به دلیل قرار گرفتن دائم در برابر مواد سخت، دچار فرسایش شوند اما در سنگ‌های مبتنی بر روش سایش، فرسایش قطعات به نسبت سایر سنگ‌شکن‌ها بیشتر است. برای برگشتن سنگ شکن به بازدهی اولیه، لازم است قطعات خراب آن را تعویض نمایید. سنگ‌شکن‌های فشاری یا کوبشی، فرسایش کمتری را متحمل می‌شوند اما از سمت دیگر اندازه سنگ‌های خروجی آن‌ها مانند سنگ‌شکن‌های سایشی، کوچک و کنترل شده نیست.

با توجه به قیمت بالای سنگ‌شکن‌ها و راه اندازی خطوط خردایش، پیش از خرید سنگ شکن تحقیقات خود را به طور کامل انجام دهید تا بعدا دچار مشکل نشوید. برای داشتن انتخابی بهتر، توصیه می‌کنیم حتما با یک مهندس یا متخصص این زمینه مشورت کنید تا سنگ شکنی متناسب با نیاز خط تولید خود تهیه نمایید. متخصصین با داشتن سال‌ها تجربه، به خوبی می‌دانند که کدام سنگ شکن برای خط تولید مورد نظر شما مناسب خواهد بود و کدام یک از سنگ‌شکن‌ها هزینه تعمیر و نگهداری زیادی از خود بر جای می‌گذارد. دقت داشته باشید که جنس سنگ در طول روند انتخاب سنگ شکن، حائز اهمیت است و برخی از سنگ‌شکن‌ها برای سنگ‌های سخت و برخی برای سنگ‌های نرم طراحی و تولید شده‌اند.

جهت خرید انواع سنگ ‌شکن های خطوط فرآوری مواد معدنی با ظرفیت‌های مختلف، طراحی خطوط خردایش مواد معدنی، تخمین هزینه استخراج و خردایش سنگ‌های معدنی و تهیه قطعات یدکی سنگ شکن‌ها، می‌توانید درخواست خود را با کادر مجرب نوین کراشر در میان گذارید تا راهنمایی‌های لازم خدمت شما ارائه گردد. تمام قطعات ارائه شده توسط سایت نوین کراشر، دارای گارانتی بوده و با بهترین قیمت بازار به فروش می‌رسند.

 

دسته بندی: ریپورتاژ
بروز رسانی توسط در جمعه 19 آذر 1400

کپی برداری از مطالب سایت با ذکر نام چوقای سیاه و لینک مستقیم بلا مانع است.