وظایف پشتیبان شبکه

می‌دانید وظایف پشتیبان شبکه چیست؟ کارکرد اصلی پشتیبان شبکه در یک سازمان چه مواردی است؟ یکی از شغل‌های پر درخواست در سازمان‌هایی که از شبکه‌های کامپیوتری در آن‌ها استفاده می‌شود، پشتیبان شبکه است. این فرد در سازمان چه وظایفی را بر عهده دارد؟ کارکردهای پشتیبان شبکه برای یک سازمان را چه کسی تعیین می‌کند؟ با ما در این مقاله همراه باشید.

یک متخصص شبکه در یک سازمان دارای وظایف مشخص و تعیین شده‌ای است، عدم آگاهی از این وظایف چه برای کارفرما و چه برای فرد کار کننده می‌تواند مشکلات مختلفی را به وجود بیاورد، در یک تعریف کلی می‌توان گفت که وظیفه پشتیبان شبکه، پشتیبانی از شبکه و سرور است. اما این تعریف خیلی کلی است و دقیقا مشخص نخواهد کرد که پشتیبان شبکه باید چه کاری انجام دهد.

مهارت‌های مختلفی وجود دارد که در کار یک پشتیبانی شبکه می‌تواند کمک کننده حال وی باشد، یک پشتیبان شبکه در حالت کلی باید از دو مهارت برخوردار باشد، مهارت‌های فنی و مهارت‌های غیر فنی، در ادامه بیشتر در رابطه با مهارت‌های فنی و مهارت‌های غیر فنی اطلاعاتی به شما خواهیم داد با ما همراه باشید.

وابسته به آن که نوع قرارداد شما به چه صورتی بسته می‌شود و همین طور از چه سطح آگاهی و دانشی در رابطه با شبکه برخوردار هستید، وظایف شما می‌تواند متفاوت باشد. آموزش کارکنان جدید و آشنایی آن‌ها با ساختار شبکه و کارکرد آن، تعمیر و عیب یابی شبکه، نصب نرم افزارهای عیب یابی شبکه و دیگر نرم افزارها، نصب تجهیزات سخت افزاری مورد نیاز و … همه جزو وظایف یک پشتیبان شبکه است. در ادامه به صورت دقیق در رابطه با وظایف پشتیبان شبکه اطلاعاتی را بیان خواهیم کرد با ما همراه باشید.

پشتیبان شبکه کیست؟

به شخصی که در یک شرکت، سازمان یا اداره دولتی وظیفه پشتیبانی از شبکه‌های کامپیوتری را بر عهده دارد پشتیبان شبکه گفته می‌شود. این شخص با توجه به دانش فنی که دارد و همچنین دید و نگاه به آینده، گاهی اوقات نیاز خواهد بود که تجهیزاتی را برای کارکرد بهتر شبکه تهیه کند.

توجه داشته باشید که پشتیبان شبکه وابسته به آن که در چه شرکتی مشغول به کار است و همچنین گستردگی شبکه شرکت تا چه اندازه‌ای است، تعریف پشتیبان شبکه می‌تواند متفاوت باشد. به عنوان مثال شخصی که در یک شرکت با بیش از 500 کلاینت به عنوان پشتیبان شبکه مشغول به کار شده است، وظایف متفاوت‌تری نسبت به کسی دارد به عنوان پشتیبان یک شبکه 10 کلاینتی استخدام شده است.

وظایف پشتیبان شبکه

همان طور که گفته شد وظیفه و کار مشخصی را نمی‌توان به عنوان وظایف پشتیبان شبکه مشخص کرد، و کارکرد کارشناس شبکه وابستگی بسیار زیادی به نوع شرکت و همچنین گستردگی شبکه‌ای دارد که قرار است آن را پشتیبانی کند. اما در حالت کلی می‌توان گفت که یک پشتیبان شبکه باید وظایف زیر را در شرکت استخدام شده خود به اجرا برساند.

  • بتواند به صورت درست اینترنت مصرفی شرکت را مدیریت کند.
  • سخت افزارهای جدید و مورد نیاز شرکت مانند پرینتر، سرور و غیره را نصب کند.
  • کار تعمیر و نگهداری از تجهیزات شبکه را به درستی انجام دهد.
  • بتواند نظرات دقیق بر عملکرد سیستم داشته باشد.
  • تمام امور مانند ساخت حساب کاربری برای تک به تک افراد سازمان را انجام دهد.
  • نرم افزارهای مورد نیاز شرکت روی سرور نصب کند.
  • کار آموزش کارکنان جدید را بر عهده بگیرد.
  • تمام موارد اتفاق افتاده در طول روز را به صورت دقیق ثبت کند.
  • و …

همان طور که گفته شد وظایف یک پشتیبان شبکه وابستگی زیادی به نوع کارکرد آن شبکه و همچنین وسعت آن شبکه دارد. اما موارد نام برده شده در بالا با عنوان وظایف پایه پشتیبان شبکه می‌تواند موارد قابل قبولی باشد.

مهارت‌های فنی پشتیبان شبکه چیست؟

دارا بودن مهارت‌های نام برده شده در ادامه لازمه کارکرد یک فرد به عنوان پشتیبان شبکه است، یعنی در صورتی ما یک فرد را در سازمان با عنوان پشتیبان شبکه می‌شناسیم که این فرد دارای مهارت‌های زیر باشد.

  • Network +
  • آشنایی کامل با دورهای سیسکو نظیر دورهای CCNP و CCNA
  • آشنایی کامل با دورهای مایکروسافت، دوره‌های مهندسی شبکه مانند دورهای MCSA و MCSE
  • آشنایی کامل به تجهیزات و قطعات شبکه
  • آشنایی کامل با نصب و راه‌ اندازی تجهیزات شبکه نظیر پرینتر و …
  • آشنایی کامل به دوربین مدار بسته و تجهیزات مورد نیاز
  • CompTIA Network
  • درک صحیح و عمیق از انواع تپولوژی‌های شبکه
  • درک صحیح از شبکه‌های LAN, WAN,MAN,GAN

نیاز به پشتیبان شبکه دارید؟

وب سایت ترازنت با بیش از چند سال سابقه در زمینه پشتیبانی شبکه در حال حاضر به یکی از بزرگ‌ترین ارائه دهندگان خدمات شبکه در ایران تبدیل شده است. این وب سایت با استفاده از دانش فنی بالا و همچنین ارائه کار با کیفیت تا کنون توانسته است پشتیبانی مجموعه‌های مختلفی را به خوبی به سرانجام برساند. برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین استفاده از خدمات شبکه می‌توانید به وب سایت ترازنت به آدرس taraznet.com مراجعه کنید.

توجه داشته باشید که مهارت‌های یک پشتیبان شبکه به همین موضوعات خلاصه نمی‌شود و پشتیبان شبکه باید دائم در حال به روز رسانی اطلاعات و دانش خود باشد.

در مقاله وظایف پشتیبان شبکه چه خواندید

در این مقاله شما به صورت کامل با وظایف یک پشتیبان شبکه آشنا شدید، گفتیم که موارد مختلفی وجود دارد که می‌توان با عنوان وظایف پشتیبان شبکه در نظر گرفت. وظایف پشتیبان شبکه وابستگی بسیار زیادی به نوع شبکه، کارکرد آن و همچنین گستردگی تعداد کلاینت‌های شبکه دارد، به عنوان مثال کارهایی که یک کارشناس شبکه در یک شبکه با تعداد 5 کلاینت انجام می‌دهد بسیار متفاوت با کارهایی است که یک پشتیبان شبکه در یک شبکه با 500 کلاینت باید انجام دهد. در صورت داشتن هر گونه سوال در رابطه با وظیفه پشتیبان شبکه می‌توانید آن را با ما در میان بگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *